skip to Main Content
Letselschade Advocaat Den Bosch

Letselschade advocaat Den Bosch

Wat is letselschade?

Letselschade

Het kan zomaar gebeuren dat u tijdens het wandelen wordt gebeten door een hond van iemand anders. Of dat u de straat oversteekt en aangereden wordt door een auto. Dit is erg vervelend, vooral als u er ook nog letselschade aan overhoudt. Letselschade is alle schade die u kunt overhouden, zowel lichamelijk als psychisch, door toedoen van een ander. In zo’n geval is het belangrijk dat u juridische hulp inschakelt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In dit artikel vertellen we u wat er allemaal onder letselschade valt en wat de vervolgstappen zijn.

Wat valt er onder letselschade

Letselschade kan op veel verschillende manieren ontstaan. Wij hebben de meest voorkomende soorten letselschade voor u op een rijtje gezet:

  • Verkeersongeval. Bij een verkeersongeval kunt u natuurlijk schade aan uw voertuig oplopen, maar u kunt ook letselschade hebben. Als fietser en voetganger bent u extra beschermd.
  • Bedrijfsongeval. Wanneer er een ongeval plaatsvindt op de werkvloer waar u letsel aan overhoudt, dan kunt u mogelijk de werkgever aansprakelijk stellen. Denk bijvoorbeeld aan een val van de trap.
  • Medische fout. Wanneer er tijdens een behandeling door een arts iets mis gaat, kan er sprake zijn van letselschade door een medische fout.
  • Whiplash. Een whiplash wordt meestal veroorzaakt door een ongeval. Het is een vorm van schade aan de nek en rug.
  • Hondenbeet. Wanneer u bent gebeten door een hond en hier letselschade aan heeft overgehouden, dan kunt u meestal de eigenaar aansprakelijk stellen.
  • Gemeente. De gemeente heeft een onderhoudsplicht. Loopt u letselschade op door nalatigheid van de gemeente, dan kunt u de gemeente soms aansprakelijk stellen. Denk aan een val door loszittende stoeptegels.

Vergoeding claimen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen kunt u hiervoor een vergoeding claimen. Het kan erg helpen om hierbij hulp in te schakelen. U heeft namelijk al genoeg spanning van de situatie. Een letselschade advocaat in Den Bosch kan u hierbij helpen. Een ervaren advocaat weet precies wat er moet gebeuren en zal u de benodigde steun bieden.

Lees ook onze andere blogs.

Back To Top