skip to Main Content
6 Veelgestelde Vragen Over De Airco

6 Veelgestelde vragen over de airco

Feiten en fabels over het gebruik van de airco

Er gaan veel verhalen rond over het gebruik van de airco. Is ie nu wel of niet gezond voor ons? Lees in dit blog enkele van de veelgestelde vragen over deze coole machine en de antwoorden over de airco. Wellicht steek je er wat van op.

Wat is de belangrijkste functie van een airco?

Met een airco kun je ruimtes koelen én verwarmen. Daarnaast kan een airco ook gebruiken voor het ventileren, zuiveren en ontvochtigen van ruimtes. Die keuze kun je helemaal zelf maken.

Wat is het grote voordeel van een airconditioningsysteem?

Tijdens warme dagen kunnen we onze binnenruimte heerlijk koel houden met en airco. Dat stelt ons in staat om ‘s nachts goed te kunnen slapen en overdag goed te kunnen werken. Het houdt ons letterlijk fris!

Wat is het grootste nadeel van een airco?

Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan zorgen voor verkoudheid. Ook kunnen bij een slecht onderhoud van het ventilatiesysteem vieze luchtjes ontstaan die en gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Een onderhoudscontract brengt extra kosten met zich mee.

Bij hoeveel graden bij de airco slapen?

De beste omgevingstemperatuur om te kunnen slapen is tussen de 16° en 18° Celsius. Maar let wel dat een behaaglijke temperatuur in slaapkamers voor iedereen verschillend is en dus kan afwijken van dit advies.

De airco is ongezond!

Veel mensen die ziek of verkouden worden in de warme zomermaanden, geven de airconditioning op het werk de schuld van hun klachten. Is dat terecht? Nee, het is onwaarschijnlijk dat u ziek wordt door gebruik van de airco. Om ziek te worden van de airco moet de installatie ernstig vervuild zijn.

Waar kan ik terecht voor meer antwoorden op mijn vragen?

Heb je meer vragen over het gebruik van een airco? Ga dan langs bij, of neem contact op met, een specialist in airconditioning? Je mag uiteraard ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Back To Top