skip to Main Content
Werken Aan Blijvende Gedragsverandering

Werken aan blijvende gedragsverandering

Duurzame gedragsverandering

In deze snel veranderende tijden, moet een organisatie zich ook voortdurend blijven ontwikkelen. Alleen zo blijft u relevant. U kunt natuurlijk nieuwe beleidsplannen schrijven of vernieuwende ideeën verzinnen om dit te bereiken. Maar voor een blijvende ontwikkelen is duurzame gedragsverandering binnen uw hele organisatie nodig. Het hele team moet hieraan meewerken. Maar dat is nog niet zo eenvoudig geregeld. Hoe krijgt u iedereen aan boord van het nieuwe plan? En hoe zorgt u ervoor dat de verandering blijvend is? Dit doet u door strategisch talentmanagement. Zorg ervoor dat iedereen zijn talenten zo goed mogelijk benut. Meer over duurzame gedragsverandering leest u hier.

Vier belangrijke factoren

Voor een structurele gedragsverandering zijn vier factoren bepalend. Deze factoren moeten de basis vormen:

  • Ambitie – voelt iedereen zich betrokken?
  • Omgeving – is deze uitdagend en inspirerend?
  • Talenten – worden alle talenten optimaal benut?
  • Competenties – zijn de nodige competenties in huis?

Waarom duurzame gedragsverandering?

Bij MDGZ houden wij ons onder andere bezig met teamontwikkeling. Dit heeft al veel organisaties geholpen. Door strategie en gedrag op één lijn te krijgen, zijn veel bedrijven en medewerkers tot bloei gekomen. Het zorgt voor een team dat zich betrokken voelt bij de organisatie en met plezier naar het werk gaat. Hierdoor is er minder ziekteverzuim is, minder personeelsverloop en een hogere winst en klanttevredenheid. Een duurzame gedragsverandering heeft dus veel voordelen voor de hele organisatie.

Geef het de tijd

Een snelle verandering is zo doorgevoerd. Maar een duurzame gedragsverandering die breed gedragen wordt, vraagt tijd. Het kost een tijdje om de visie en ambitie helder te krijgen. Het is belangrijk dat iedereen het nut van de verandering inziet en vertrouwen heeft in de nieuwe koers. Dat creëert namelijk de ideale leerhouding voor blijvende gedragsverandering. Bovendien is iets nieuws aanleren een kwestie van vallen en opstaan. Blijf daarom geduldig en zorg voor een veilige en stimulerende omgeving. Dan zult u zien dat het de investering meer dan waard is!

Back To Top