skip to Main Content
Wat Doet Een Hogere Veiligheidskundige?

Wat doet een Hogere Veiligheidskundige?

Ondersteunen bij complexe Arbovraagstukken

Als manager kunt u vast wel eens professioneel advies gebruiken over de complexe vraagstukken die komen kijken op het gebied van arbeidsomstandigheden en preventiebeleid. Een Hogere Veiligheidskundige bezit de expertise en actuele kennis om u te helpen met tijdrovende Arbovraagstukken. Wanneer u erover nadenkt zo’n deskundige in te schakelen, dan vraagt u zich misschien af: wat doet een Hogere Veiligheidsdeskundige eigenlijk allemaal en waar kan deze mij bij ondersteunen? In dit blog leest u er meer over.

Taken Hogere Veiligheidskundige

Een Hogere Veiligheidskundige heeft vele taken om management te ondersteunen, onder andere:

  • Het uitvoeren algemene en gerichte risico-inventarisaties, onderzoeken en studies.
  • Ontwikkelen van veiligheidskaders, normen en veiligheidsbeleid.
  • Bewaking wettelijke kaders en aansprakelijkheden.
  • Cultuur- en gedragsonderzoek, beleidsadvies m.b.t. verandermanagement.
  • Ontwikkelen en opstellen van veiligheidsprocedures en deze implementeren.
  • Uitvoeren en/of coördineren van systematisch incidentenonderzoek.
  • Periodieke rapportage m.b.t. veiligheid, gezondheid en welzijn.

Waarom een Hogere Veiligheidskundige voor uw bedrijf?

Heeft u behoefte aan actuele kennis betreffende Arbovraagstukken en wilt u de taken die bij deze vraagstukken horen uitbesteden, zodat u uw tijd op andere manieren aan uw bedrijf kunt besteden? Huur dan een Hogere Veiligheidskundige in. Deze professionals hebben de benodigde kennis en praktijkervaring om de veiligheid, welzijn, gezondheid en hygiëne van het arbeidsmilieu te bevorderen. Dit kan zowel op vestigings-, hoofdkantoor- en projectniveau. Deze deskundigen kunnen een solide Arbeidsbeleid ontwerpen, die in lijn is met de wetgeving én gebaseerd op uw bedrijfsvoering. Zij zorgen er bovendien voor dat alle werknemers en afdeling constructief met elkaar samenwerken.

Professional inhuren

Heeft u in dit blog voldoende antwoord gekregen op de vraag: wat doet een hogere veiligheidskundige? Of wilt u nog meer weten Bij een specialist in Arbovraagstukken kunt u meer informatie inwinnen wettelijke regelgeving en komt u erachter wat een Hogere Veiligheidskundige specifiek voor uw bedrijf kan doen. Heeft u nog vragen over dit artikel? Stel ze via het contactformulier.

Back To Top