skip to Main Content
Het Verschil Tussen Executive Search En Werving

Het verschil tussen executive search en werving

Kiezen voor werving of executive search?

Zijn er vacatures bij uw bedrijf en bent u op zoek naar nieuwe werknemers? Dan wilt u natuurlijk de beste man of vrouw voor deze baan. Maar dat is nog niet altijd eenvoudig? In veel gevallen kan het helpen om het vinden van de juiste sollicitant uit te besteden. Dit scheelt u in ieder geval al een hoop werk. U kunt hiervoor een executive search bureau inschakelen, of een bureau voor werving en selectie. Maar wat is nu precies het verschil tussen executive search en werving? Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Hoe werkt werving en selectie?

Een bureau voor werving en selectie kan de gehele sollicitatieprocedure van u overnemen. U hoeft geen stapels brieven en cv’s door te nemen, want dat doen zij allemaal voor u. U bespreekt uw wensen en eisen voor de nieuwe werknemer. En het bureau voor werving en selectie gaat dan voor u op zoek. Ook voeren zij vaak al voorbereidende gesprekken met enkele mogelijke kandidaten. De eerste selectieronde doen zij dus voor u. Natuurlijk blijft u wel zelf bepalen wie u uiteindelijk in dienst neemt.

Wat is executive search?

Bij een executive search wordt heel breed gekeken naar geschikte kandidaten voor de vrijgekomen functie. Het grote verschil is dat een executive search bureau niet passief wacht welke cv’s er binnen komen, maar actief op zoek gaat. Zij benaderen kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel open staan voor een nieuwe uitdaging. De meest getalenteerde werknemers zijn namelijk vaak al ergens in dienst. Door middel van executive searching kunt u ook deze mensen bereiken. Ook bij executive search blijft u natuurlijk wel zelf bepalen wie er aangenomen wordt.

Heeft u nog vragen of wilt u een executive search bureau inschakelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top