skip to Main Content
Bedrijfspand Of Kantoor Verkopen

Bedrijfspand of kantoor verkopen

Weloverwogen je bedrijfspand verkopen zonder makelaar

Wil je je bedrijfspand verkopen zonder makelaar? Dan is dat best een spannende stap om te zetten. Want hoe doe je dat nu eigenlijk? Kan het wel? Mag het wel? En wat zijn de valkuilen? In dit blog leest je hoe je bedrijfspand of kantoor te verkopen zonder makelaar en, vooral ook, zonder risico.

Redenen om je bedrijfspand of kantoor te verkopen

Je kunt een aantal zeer plausibele redenen hebben om snel je bedrijfspand te willen verkopen. Zeker in de coronaperiode komen/kwamen ze veel voor. Die redenen zijn onder andere. Je hebt:

  • direct kapitaal nodig
  • geen financiële middelen om je bedrijfspand nog langer te onderhouden
  • bezwaren tegen de kosten van groot onderhoud
  • geen behoefte aan een executieverkoop
  • op korte termijn kapitaal nodig voor andere zaken

Hoe zelf je pand verkopen?

Het zelf verkopen van je bedrijfspand of kantoor is wat veel mensen onzeker maakt en wat ook veel vragen oproept. Je vraagt je dan misschien wel af hoe je een geschikte koper vindt voor je bedrijfspand. En heb je die koper gevonden? Betaalt hij/zij dan mijn vraagprijs? En zo ja, wanneer is dan de overdracht? Gelukkig kun je voor een bedrijfspand of kantoor verkopen de hulp inroepen van een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. En dat is géén makelaar! Je hoeft dan zelf eigenlijk verder niets te regelen. Dat bedrijf zorgt er in de luwte voor dat de verkoop in goede banen geleid wordt.

Bedrijfspand verkopen in een paar stappen

Een bedrijfspand of kantoor verkopen kan dan in een paar stappen plaatsvinden. Meld je aan bij de verkopende partij met een richtprijs die je voor het pand wilt ontvangen. Het pand kan bekeken worden door geïnteresseerden. Zodra je uiteindelijk een bod accepteert, wordt een opleverdatum ingepland. Je hebt verder geen administratieve taken. Die worden, inclusief het opstellen van het koopcontract, voor je geregeld. Daarna kun je naar de notaris en is alles geregeld.

Is dit artikel interessant voor je en wil je er meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top