skip to Main Content
Waarop Letten Als U Een Betonvloer Wilt Laten Storten?

Waarop letten als u een betonvloer wilt laten storten?

Belangrijke aandachtspunten bij een betonvloer storten

Heeft u plannen om een mooie betonvloer te laten storten in uw woning of bedrijfspand? Dan geven wij u hier een aantal belangrijke aandachtspunten die u kunnen helpen om te kiezen voor een betonvloer ja of nee. Want, als u een foutje maakt: een betonvloer is niet eventjes te verwijderen of te vervangen. Dus let op onderstaande punten.

Bepaal de dikte van de betonvloer

De dikte van de betonvloer bepalen is cruciaal. De minimale dikte is altijd 7 centimeter voor een constructief sterke betonvloer die niet snel zal scheuren. Heeft u in uw pand een constructievloer met isolatie? Dan is een betonvloer van minimaal 9 centimeter dikte nodig. Zo voorkomt u dat uw ruimte erg hol gaat klinken.

Betonvloer ter vervanging van een houten vloer

Wilt u uw houten vloer vervangen door een betonvloer? Als er onder die oude vloer een kruipruimte zit, dan kunt u die opvullen met zand en isolatie waarop dan de betonvloer gestort kan worden. Zo kunt u een constructieve betonvloer en een woonbeton vloer in één laten maken. De minimale dikte van deze vloer is 12 centimeter inclusief dubbele wapening.

Gewicht van een betonvloer?

Een betonvloer van 7 cm weegt ongeveer 170 kilogram per vierkante meter. Een betonvloer van 9 centimeter weegt rond de 219 kg per vierkante meter. En een betonvloer van 12 cm weegt maar liefst 292 kg per vierkante meter. Dat is voor een nieuw gebouwde woning geen enkel probleem. Maar let wel op dat dit in een etagewoning te zwaar kan zijn.

Beton is een natuurproduct dat kan werken

Ook goed om te weten is dat beton een natuurproduct is dat kan gaan werken. Dat hang af van temperatuurverschillen en luchtvochtigheid. Binnenshuis kan een betonvloer altijd wel gestort worden. Maar in de open lucht is een betonvloer storten weersafhankelijk. Omdat beton verre van elastisch is, kan de vloer dan gaan scheuren als het te warm of te koud is. Na verloop van tijd kan dat altijd gebeuren. Maar het is zeker niet de bedoeling dat een betonvloer al binnen een jaar scheuren vertoont.

Betonvloer is niet onderhoudsvrij

Tot slot vermelden we graag nog dat een betonvloer maar weinig onderhoud nodig heeft. Maar hij is niet onderhoudsvrij. Hij is voor ongeveer 85% vuil- en vochtafstotend. Het is dus raadzaam om uw betonvloer te laten impregneren om hem tot 95% bescherming te geven.

Uw mening

Wij vinden uw mening belangrijk. Vond u dit een nuttig artikel? Wij lezen uw reactie graag op ons contactformulier.

Back To Top